Utopica mare

S-a publicat 21 martie 2016 de xjoie33

Pasionată de astrologie, ador să gătesc prăjituri, să citesc literatură horror, fantastică și, bineînțeles, să călătoresc. Dacă aș putea, în fiecare zi aș cutreiera, aș hoinări și urmări să îmi fac amintiri frumoase. Vârsta? Născută pe 01.12.1992, sunt o săgetătoare de 23 de ani, 3 luni și 20 de zile. Cu ocazia aceasta, menționez că manifest interes într-un minunat domeniu numit ”numerologie”. Sunt în căutare de un partener de călătorie pentru perioada 23.05-26.05. Dacă ești interesat, contactează-mă la adresa veronicathesaggie@vreauvacanta.ro

Din marea de anunțuri din ziarul ”Onirikon”, acesta a fost cel care i-a atras atenția lui Matheas, pasionat de altfel de călătorii, de astrologie și de literatură fantastică. Doar zodia diferea. Născut la data de 27.05.1992, Matheas era un geamăn poznaș (a se trece cu vederea pleonasmul), ce în orice moment ar fi plecat într-o vacanță. Mai ales cu o săgetătoare. Astfel, personajul nostru a contactat-o pe Veronica. De-ndată aceasta i-a răspuns, oferindu-i adresa de Facebook. Fortuită întâmplare ca aceștia să stea în zone apropiate. După ce s-au întâlnit de câteva ori, au constatat că manifestă aceleași pasiuni, trecutul le este asemănător. Parcă frați ar fi fost, nu alta! Și ce repede s-a atașat Matheas de această fermecătoare săgetătoare.

Pentru a-și rezerva o vacanță în Utopiki, au căutat temeinic prin oceanul de oferte turistice. Din fericire, au și găsit o oportunitate greu de refuzat, exact în perioada dorită de Veronica. CND Turism a reprezentat magicianul care făcea posibilă vacanța visată. Exista posibilitatea alegerii dintre  mai multe circuite cu avionul. Cei doi ar fi respins vehement orice formă de transport care nu implică dinamismul  și ar fi optat pentru…un circuit pedestru. Se știe că cele două zodii sunt tare visătoare, trăiesc în Idealia și ar săvârșit un infinit de fapte neconvenționale. Însă, neputându-se deplasa pe o distanță atât de mare, au privit partea pozitivă a lucrurilor: avionul presupune zbor, așadar avionul nu era chiar așa de rău.

Ajungând în Utopiki, instantaneu nivelul neurotransmițătorilor a crescut considerabil. Extazul i-a cuprins, parcă ar fi fost personajele unui vis. Starea de bine plutea pretutindeni, o mulțime de papagali viu colorați băteau suav din aripi, ursuleții panda se plimbau zâmbitori pe pământul de un purpuriu imperial. Hotelurile, pensiunile, înlocuite au fost cu imense corturi, toate aflate în locuri special amenajate. Corturile erau pentru o singură persoană și un ursuleț panda care să alunge singurătatea.

Veronica, ieșind singură la o plimbare, a ajuns pe o plajă pustie, a cărei mare azurie producea euforie. Straniu fapt s-a întâmplat: Veronica s-a scufundat, dar nu s-a înecat, dar de îndată s-a metamorfozat dintr-o ființă bipedă, într-o sirenă splendidă. Matheas, plimbându-se întâmplător (sau nu) prin același loc, un foc i s-a aprins, pe care nu l-a mai stins. Veronica înota de parcă plutea. Matheas a intrat și, dintr-un individ cu membre superioare și inferioare, s-a prefăcut într-un dragon de mare. Cele două creaturi au realizat un fantastic joc acvatic, pictând pe cerul apei clipe inubliabile. Pe văzduhul sângeriu, a apărut într-un târziu, o stea ce aducea a topaz. Subit, cele două ființe s-au ridicat și s-au transformat iar în oameni. Au plecat la corturile fiecăruia fără a scoate un cuvânt pe parcursul drumului.

A venit ziua plecării. După cum se știe, lucrurile frumoase repede se sfârșesc. Utopiki a fost și va rămâne locul ideal, a cărei legătură este ruptă de real. Ce s-a întâmplat cu Veronica și Matheas? Ei bine, acest aspect va rămâne un mister! 😉

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Reclame

Un comentariu la “Utopica mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: