Să facem loc simțurilor, prin artă

S-a publicat 4 martie 2016 de xjoie33

ArtCraft-768x521     Mă aflu în tabăra de creație Art&Craft, din Crafton. Ce caut eu aici? Am două mâini stângi, dacă reușesc să creez un cerc din plastilină, sunt cel mai mulțumit om din țară. Cine sunt? Cum am ajuns aici?

-Fabio, ce faci aici? În două minute începe workshop-ul! De-abia aștept să realizez primele mele produse pe care, desigur, le voi vinde ca suveniruri!

Mă cheamă Fabio, mă aflu într-o tabără, urmează să cobor interminabilele trepte, deoarece în 60 de secunde va începe workshop-ul groazei. Ce încântat este acest individ biped, binecuvântat cu sentimente…Gata! În proximul viitor, voi străluci alături de cei mai îndrăgiți meșteri populari! Am coborât plin de avânt, având în gând un singur cuvânt: autodepășire! Ajungând în camera de dimensiuni medii, mă așez semeț lângă domnul profesor. Acesta inspiră seriozitate, încredere. Cu siguranță că va asigura liniștea, că nu va fi loc de glume, ci doar de studiu intens.

– Dragi românași, mai degrabă colțunași! Ați venit în tabără ca să învățați arta meșteșugului, așa-i? Uitați de asta! Arta nu se învață! Arta se simte! Priviți aceste colecții Art&Craft! Credeți că studiul a reprezentat calea urmată de oamenii injectați de dorința avidă de a învăța? Nici pomeneală! În tabăra aceasta veți SIMȚI! Vă veți activa emoțiile, apoi veți CREA!

Cum? Nu există STUDIU? La ce am venit? La ce se referă? Este absolutamente greșit! Eroare! Eroare! Blasfemie!

-Pe tine te văd timorat! Tremuri tot pe interior. Ești încrâncenat, paralizat, blocat! Fabio, dragă, SIMT că ai de gând să te iei de mână cu arta populară, dar arta te va refuza, dacă tu vei continua să mergi exclusiv pe calea rațiunii! Lasă-te și în voia simțurilor.

Voi fi martorul unei metamorfozări involuntare. A propriei metamorfozări…

                     – Între timp, are loc o simbioză de exerciții caracteristice în terapia bazată pe psihodramă și cea transpersonală-

 

Iată ce am creat! Un trandafir pigmentat cu roz delicat! Materialele folosite i-au conferit mirosul dorit! Ce mireasmă, ce splendoare! Cât e posibil să trăiești așa ceva, oare? Reprezintă prima mea creație realizată cu sufletul! Voi fi recunoscător pe vecie echipei Art&Craft!

-După două zile-

    Am găsit o cană din ceramică, însuflețită cu purpuriu. Parcă ar fi o inginerie a divinității! Sigur fratele meu va fi încântat de acest suvenir marca Art&Craft. Inspiră autenticitate, are un design modern și contemporan, dar, esențialul aspect: a fost fabricată cu sufletul! Și cu sufletul i-o voi dărui frățiorului meu! Hei, iată, caramele cu unt și sare! Splendid! Vai, turtă dulce cu ciocolată, biscuiți cu cacaosd! Parcă aș fi în rai! E plin de produse românești.

 

-După 3 luni-

   În urma experienței din tabăra Art&Craft, suvenirurile au o căpătat o altă însemnătate pentru mine. Dacă înainte consideram că atunci când pleci într-o excursie, drumeție, vacanță, este de bun-simț să faci o astfel de achiziție pentru persoanele apropiate, acum, am o altă perspectivă. A face un suvenir reprezintă un semn al prețuirii, al grijii pe care o manifești față de aproapele tău. E ca și cum persoana căreia i-ai dăruit suvenirul s-a aflat  cu tine, chiar și fizic (deși este imposibil, dar să lăsăm puțin rațiunea la o parte).Sau, pot merge pe varianta aceasta: Dragul/draga mea, tocmai pentru că nu ai fost aici, am SIMȚIT că trebuie să-ți compensez lipsa. Mulțumesc, Art&Craft!

Dragii mei, eu sunt Fabio, un simplu om ce s-a transformat grație artei! Haideți să încununăm rațiunea cu simțirea și să trăim o viață echilibrată! Vă urez o primăvară fantastică, albă precum ghiocelul și colorată precum florile din copăcei! 💜 🎀

 

ljn

 

Un comentariu la “Să facem loc simțurilor, prin artă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: